понеділок, 3 листопада 2014 р.

БАШНЯ Сююмбіке

Башта Сююмбике в Казані має сім ярусів, побудованих з червоної цегли, - три нижніх - зменшуються по висоті і по ширині чотиригранники, на яких встановлені два восьмерика. Завершення вежі складається з стрункого цегляного гранованого шатра у вигляді усіченої восьмигранной піраміди і дозорної вартової над ним, увінчаною шпилем з позолоченим півмісяцем на яблуці. Нижній ярус висотки підкреслять двома пілонами, з'єднаними циліндричним склепінням над проїздом. 
Фасади четвериков і восьмериков кожного ярусу оформлені різноманітного декоративного обробкою. Це і ширінки, і пояса з поребриком або простим напуском. Грані всіх ярусів підкреслені лопатками або тонкими валиками. Маленькі віконні та дверні прорізи середніх обсягів закінчуються трехцентровимі арками і мають прямокутні наличники цегляним валиком. На західному і східному фасадах пілони, що завершуються капітелями, що нагадують мукарнаси (сталактити), відображають східний колорит.
 


Дім Мельникова

Одноквартирний житловий будинок, всесвітньо відомий пам'ятник архітектури радянського авангарду. Був побудований в 1927-1929 роках у Кривоарбатскому провулке в Москві за проектом видатного радянського архітектора Костянтина Мельникова для себе і своєї сім'ї.
Історія Круглого будівлі -  - почалася в XVIII столітті. Побудовано його було в 1790 році, але для чого? На це питання остаточно поки не можуть відповісти ні авторитетні історики-краєзнавці, ні нащадки господарів будови. дом знаходився в маєтку старовинного сербського роду Хорватів, яким за службу на благо Російської імперії в 1755 році була завітала слобода Головчино.


Дім Мельникова -- унікальна споруди, з внутрішньою композицією «циліндр в циліндрі»

Падаюча башня в Італії

Піза́нська вежа — частина ансамблю міського собору Санта-Марія Маджоре в Пізі. Вежа є дзвіницею собору і примикає до його північно-східного кута. Знаменитий соборний ансамбль в Пізі — шедевр середньовічної італійської архітектури. Вежа відома тим, що сильно нахилена.

Пізанська вежа.....детальніше



Немає коментарів:

Дописати коментар