неділю, 2 листопада 2014 р.

Многогранники у стародавній архітектурі

Є на землі хоч одна людина, яка б не чула про Єгипетських пірамідах?
Приблизно 75 століть тому були побудовані ці піраміди

Єгипетські піраміди – це єдине з Семи чудес світу, яке дійшло до наших днів. Вони були побудовані не рабами, а звичайними людьми, в знак поклоніння правлячому фараону, при чому сама служба на будівництві буласправа суто добровільною.
Початкова висота найбільшої пірамідиХеопса (вершина якої не збереглася донаших днів) становила 146,6 м. На їїспорудження пішло приблизно 2,3 мільйона кам’яних блоків, кожен з яких в середньому важив 2,5 т. 
 
Справжніми пам'ятниками старовини в Мексиці є піраміди Майя



Цим пірамідам кілька тисяч років 
       Камені з яких складені піраміди являють собою правильні паралелепіпеди. 
      вага яких досягає декількох тонн



Олександрійський Маяк


Фаросский(по імені острова фаросский або просто - Фарос) маяк складався з трьох мармурових башт, які стояли на підставі з масивних кам'яних блоків.Загальна висота маяка - 120-140 метрів, його світло було видно на відстані 60 км (за іншими свідченнями, до 100 км). Нижня частина являла собою чотиригранну призму 60-метрової висоти з квадратною основою, довжина сторони якої становила 30 м. У внутрішніх приміщеннях зберігався різний інвентар, а плоский дах, прикрашений по куточках величезними статуями Тритона, служив основою середньої частини. Це була 40-метрова восьмигранна призма-вежа, облицьована білим мармуром. Верхня (третя) частина маяка була споруджена у формі циліндричної колонади - 8 колон несли купол, увінчаний 8-метрової бронзової фігурою повелителя морів Посейдона (або статуєю Зевса Спасителя).

Олександрійський Маяк - одне з 7 чудес світу.Був побудований у III столітті до н. е.  у єгипетському місті Александрія, щоб кораблі могли благополучно  минути рифи на шляху у  александрійську бухту. Вночі їм допомагало у цьому відображення язиків полум'я,  а вдень - стовп диму. Це був перший у світі маяк,  і простояв він майже тисячу років.   



Немає коментарів:

Дописати коментар